Presidenten har ordet

President Robert Bodin
null
 
Gemenskap, Frihet & Vänskap sedan 1970 – Harley-Davidson Club Sweden
 

Då skedde alltså det som många befarat – Europa i krig!

Som alltid är en invasion orimlig, oacceptabel, oprovocerad, olaglig och oförsvarbar, men varken du eller jag kan väl säga att den var direkt oväntad.
Det har varit en öppen konflikt sedan 2014 ,när Ryssland i direkt strid mot Internationell rätt annekterade halvön Krim och gick in med ryska styrkor i östra Ukraina, har alltså nu eskalerat och ett krig i Europa är ett faktum.

Världen har sedan dess hört en upptrappad retorik från Rysslands president där han vurmat för Storryssland och Sovjetunionen har blivit allt mer artikulerad. Det såg vi inte minst bevis på nu när ryska helikoptrar attackerade Antonov International Airport i Gostomel utanför Kiev. Helt förskräckligt och helt oacceptabelt!

Det som Rysslands president krävde innan Jul var att USA och Nato måste dra sig ur samtliga länder som tidigare tillhörde ”Östblocket” och dessutom lova att varken Ukraina eller andra länder tillåts ansluta sig till Nato. Det går inte att tolka på ett annat sätt en att den ryska björnen vill vara en enväldig härskare och rita om Europas karta.

Övriga världen (förutom då vissa länder som t.ex. Kina mm) har svarat med entydiga fördömanden vilket är bra och det ger moralisk support till stackars Ukrainska folket som nu är under attack. Men det spelar ingen roll hur fina tankarna är och hur värmande orden är för de är HELT verkningslösa. Orden skyddar inte ukrainarna som nu måste kämpa för sina liv och som får fly från kulor och robotar.  Nu måsta hela världen hjälpa till på alla sätt som är möjliga. Nu måste maktbalansen ställas på sin kant! Nu måste samtliga visa att detta INTE är okej och de sanktioner som nu har införts måste åtföljas av fler och av fler länder!

Som det står i H-DCS tidning så är H-DCS en ”non-profit”, non political” association för Harley-Davidson owners men Vi kommer aldrig acceptera en sådan fruktansvärd handling som nu sker i Ukraina!

Med vänlig hälsning
Robban
President
Harley-Davidson Club Sweden

Harley-Davidson Club Sweden

Av medlemmar – för medlemmar sedan 1970!

Uppdaterar…
  • Du har inga produkter i varukorgen.