Presidenten har ordet

President Robert Bodin
Gott Nytt År till alla!

Nu lägger vi ”skitåret” 2023 bakom oss. Tittade på SVT Nyheters årskrönika häromdagen och man blev ju inte precis upplyft av vad som hänt 2023. Men som jag brukar säga, ”Det finns en anledning att backspegeln är mindre än vindrutan.

Nu ser vi framåt och hoppas på att 2024 blir ett bättre år!

O så snart kickar mc-säsongen igång igen för snart är det dags för MC-mässan igen!
I år är det Stockholms tur på Älvsjö mässan. Senaste mässan var i Sverige var i Göteborg 2020. Så nu är det verkligen återigen dags att få ”kicka” i gång säsongen med en MC-mässa.

På senaste mässan hälsade jag på i H-Ds monter vilket resulterade i att gå från gaffelmonterat till rammonterat. Jag blev med Road Glide helt enkelt. Det kommer inte ske i år. Hursomhelst hoppas jag på att få se dig i vår monter.

Så varmt välkommen till Harley-Davidson Club Swedens monter på Älvsjö-mässan 26-28 januari nästa år.

Okej, vad händer mer i år då?

Förutom deltagande på mässan så startar vi upp åk-säsongen med distriktens första ”Ride out”, veckokörningar, helgkörningar, Charity Run och inte minst vår Internationella Träff som ”Cilla”, distriktsordförande i E och hennes crew förbereder för just dig som medlem.

Gällande Internationella aktiviteter så har vi ju vårt nordiska samarbete arbetat fram ännu ett Nordic Run. Det startar i samband med vår systerklubb i Danmarks träff på Bornholm 15 juli och första stoppet blir i vackra Karlskrona. Mer information om Nordic Run kommer i tidning #1 2024.

För att spinna vidare på Internationella händelser så kommer nästa års FH-DCE Super Rally® kommer vara strax utanför Brno. Det är på samma ställe som 2017 vilket är ett fantastiskt bra ställe.

Jag ser verkligen fram emot nästa års FH-DC Super Rally®! Som alltid är SR under pingsthelgen som är vecka 20 och datumen är 15 maj – 19 maj. Platsen är alltså samma som 2017, i Pasohlávky, som är en ort i Tjeckien. Den ligger i distriktet Okres Brno-Venkov och regionen Södra Mähren, i den sydöstra delen av landet, 200 km sydost om huvudstaden Prag.
Det är Harley-Davidson Club Moravia som arrangerar nästa års FH-DCE Super Rally® och de jobbar som bara den för att du och jag skall få uppleva ännu ett trevligt Rally.
Så ”Save the date” i almanackan så ses vi där.

Tänk att allt bygger på ditt, mitt och alla andras medlemskap – tillsammans är VI faktiskt klubben! Vi behöver varandra och inte minst nya medlemmar för att fortsatt kunna ha denna stora fina gemenskap tillsammans. Så hjälp gärna till att hitta nya medlemmar och inte minst att vara ambassadör för vårt H-DCS!

Så Tusen tack för att just du är medlem i Harley-Davidson Club Sweden och bidrar till vad vi faktiskt är;

Världens största och enligt mig den bästa oberoende Harley-Davidson klubben.

Ha det fint allesammans och var rädda om er, kör försiktigt så hörs vi eller ses snart igen

Club Netherlands Rallyt i Doetrincham 1972

Egentliga starten av vår vänskap inom Federation of Harley-Davidson Clubs of europé?

Denna bild fick jag av Paul Parslow från vår systerklubb i Storbritannien (H-D Riders Club – Great Britain)

Denna härliga bild som är tagen under Club Netherlands Rallyt i Doetrincham 1972 kan vara starten av vår europeiska gemenskap.

Representanterna på bilden ,de mesta är sekreterare, (de tidiga Presidentmötena kallades faktiskt för Sekreterarmötet) är från klubbarna som startade samarbetet som sedermera blev Federation of Harley-Davidson Clubs of europé.

Personerna på bilden är Nico Harbring från Club Amsterdam, Willi Venerom från Club Belgium 74, Thierry Donders från Club France, Jan Swarjtes från värdklubben, ”Um? oh me” är sekreteraren Ken Lee från H-D Riders Club – Great Britain samt Don Lucas samt ”vår” Nils Olof Oxenbrand som startade H-DCS.

Vilken historia vi har att värna om och ta föra vidare – Mäktigt!

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.