Presidenten har ordet

President Robert Bodin
Gemenskap, Frihet & Vänskap sedan 1970 – Harley-Davidson Club Sweden

Hej bäste medlem!
Krig, inflation, elpriser som skjuter i höjden, räntehöjningar, höjda matpriser och så toppas det med att Kung Bore valde att inte släppa fram högtrycken med tillhörande värme över Skandinavien förrän in i maj. Även den mest positive kan ju tappa besinningen och till och med härskna till. Men nu endeligen är sommaren här!
När denna spalt läses så hoppas jag du upplevt ”äntligen är det åk-säsong” -känsla. För en icke inbiten mc-entusiast är ju denna känsla svår att förstå men du och jag som har upplevt den i år och många år dessförinnan kan ju sälla sig till den lyckliga skaran. Jag kom genast att tänka på kosläpp…eller betessläpp som det även kallas. Vi bikers är ju lite som kossorna när de släpps ut på grönbete efter att ha varit inomhus en lång vinter. När korna kommer ut hoppar de omkring och gnuggar sig i gräset och verkar uppenbart glada att få komma ut och vi blir lika glada när vi kommer ut efter en lång vinter och äntligen får slänga benet över sadeln och dra i väg.
Tiden rusar på och snart är det dags för Harley-Davidson 120th Anniversary Festival i Budapest. Jag tyckte inte det var längesedan man var i Prag och upplevde ett storslaget 115 års firande och nu är det alltså snart dags igen. Jag och några vänner skall köra ned till Budapest och jag går i tankarna att göra en H-DCS samling i Budapest som vi gjort vid tidigare FH-DCE Super Rally®. Är det något som du vill vara med på?
Mejla i så fall mig. Namn och kontaktuppgifter. Om intresse finns så kommer jag lägga ut information på klubbens huvud Facebook-sida om det.
Jag vill påminna om vårt återkommande Charity Run som alltid infaller lördag vecka 26. I år kör vi för Parkinsonförbundet som är en ideell organisation som verkar för att förbättra förhållandena för personer med Parkinson eller med Parkinson liknande syndrom, och deras anhöriga. Så GLÖM INTE lördag vecka 26 (1 juli 2023) då kör vi vårt åttonde H-DCS Charity Run. I år hoppas vi på fint väder i vårt avlånga land för i år slår vi tidigare rekord, eller hur!

Det är inte många dagar som man är hemma efter Budapest innan det är dags för att resa till Jokkmokk och vår Internationella träff. Som du kan läsa längre fram i tidningen så kommer träffen vara på Arctic camp utanför Jokkmokk. Det är en fantastiskt vackert belägen camping. Marina och hennes crew har förberett in i det minsta för att du och jag skall få en fantastisk träff och minne från distrikt K första Internationella Träff.

Jag vill rikta ett stort tack till Marina som är DO i distrikt K för att du hållit flaggan högt under en lång tid. Jokkmokk here we come, same same but different – Tack Marina!
I samband med vår Internationella Träff så har vi ju vårt högsta beslutande organ, nämligen H-DCS årsmöte. Då är dags för dig som medlem att bland annat ta ställning till inkommande motioner och vara med och rösta om du så vill.
Gällande årsmötet
I detta nummer finner du årsmöteshandlingarna. Ta gärna med dem till Jokkmokk och läs in dessa.
Styrelsen och valberedningen har förslag gällande stadgeändringar. Detta för att förbättra vår förening och inte minst för dig som medlem. Arbetar man INTE med föreningens interna drift är det lätt att säga si eller så. Men fokuset från styrelsen och valberedningen är alltid för medlemmens bästa.
Jag vill återigen påminna om att all vår verksamhet bygger på ditt, mitt och alla andras medlemskap – tillsammans är VI faktiskt klubben! Vi behöver varandra och inte minst nya medlemmar för att fortsatt kunna ha denna stora fina gemenskap tillsammans. Så hjälp gärna till att hitta nya medlemmar och inte minst att vara ambassadör för vårt H-DCS!
Så Tusen tack för att just du är medlem i Harley-Davidson Club Sweden och bidrar till vad vi faktiskt är;
Världens största och enligt mig den bästa oberoende Harley-Davidson klubben.
En sak som jag alltid har på min agenda är att vi alltid skall komma ihåg att vår kärnverksamhet bygger på att;
Vi skall ha skoj och köra hoj tillsammans och det är faktiskt troligen den primära anledningen till att du och jag och alla andra medlemmar utgör världens största oberoende klubb! Det trodde nog inte Nils-Olov som startade klubben 1970 att det skulle bli så stort… det är respekt om nåt!
Va’ rädda om er och kör fint så hoppas jag vi ses, om inte förr, i Jokkmokk

Robban

President
Harley-Davidson Club Sweden

Harley-Davidson Club Sweden

Av medlemmar – för medlemmar sedan 1970!

Club Netherlands Rallyt i Doetrincham 1972

Egentliga starten av vår vänskap inom Federation of Harley-Davidson Clubs of europé?

Denna bild fick jag av Paul Parslow från vår systerklubb i Storbritannien (H-D Riders Club – Great Britain)

Denna härliga bild som är tagen under Club Netherlands Rallyt i Doetrincham 1972 kan vara starten av vår europeiska gemenskap.

Representanterna på bilden ,de mesta är sekreterare, (de tidiga Presidentmötena kallades faktiskt för Sekreterarmötet) är från klubbarna som startade samarbetet som sedermera blev Federation of Harley-Davidson Clubs of europé.

Personerna på bilden är Nico Harbring från Club Amsterdam, Willi Venerom från Club Belgium 74, Thierry Donders från Club France, Jan Swarjtes från värdklubben, ”Um? oh me” är sekreteraren Ken Lee från H-D Riders Club – Great Britain samt Don Lucas samt ”vår” Nils Olof Oxenbrand som startade H-DCS.

Vilken historia vi har att värna om och ta föra vidare – Mäktigt!

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.