Internationella träffar 2012-2019

Internationella träffen var den första varianten av träff som klubben kom att arrangera. Detta troligtvis efter kontinentalt snitt, då grundarna av klubben redan tidigt var beresta, och då åkte främst till Holland, och tittade på hur klubbarna sköttes där.
Den första Nationella träffen arrangerades redan 1971, och avhölls i Vimmerby. Namnet byttes året efter ut till Internationella träffen, då H-DCS hade förmånen att få arrangera det första Super Rallyt, även om träffen som sådan ännu inte officiellt hade fått det epitetet. Träffen arrangerades på Hågelby gård, en slottsliknande egendom i närheten av Stockholm, och kallades för den Internationella träffen.
1973 hade träffen åter fått namnet Nationella, men har efter år 2000 åter haft namnet Internationella.

Hässleholm 2012

Stor bild Internationella träffen Hässleholm 2012

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Målet för det 42:a Internationella Rallyt var Hässleholm där DO Dan Holm med medhjälpare
hade riggat till en Harley-träff som skulle visa sig bli hellyckad.

Platsen de valt, Hässleholms gården ca 1,5 km från centrum, visade upp sig i en härlig sommarprakt, grönt, lummigt med en pampig allé till incheckningen, pittoreskt med fina hus, kullerstenbelagd festgård och en gammal lada där party/årsmöte gick av stapeln

Hässleholms säteri är känt sedan 1539, då Matz Torbensen, väpnare och hövitsman i Göinge, titulerade sig själv som ”Herre till Hesselholm”. Kommunen köpte Hässlegården 1964 och där finns nu bl.a. ett vandrarhem. Hässleholm och trakterna runt omkring är gamla snapphanebygder men Hässleholm fylldes nu av lite drygt 2.081 fridfulla Harley-åkare som njöt av det fina vädret under träffhelgen

Det var välordnat med många toaletter och duschar med varmvatten. Det kunde varit fler matserveringar för stundtals var det långa köer för att få något i magen men maten i sig var det inget fel på. Traditionell bikermat till vettiga priser.

Det var ett stort utbud med försäljare och klubbens egen shop var välbesökt. Tyvärr var det endast kontaktbetalning i vår prylbutik som kanske dämpade köpivern något men det skall rättas till inför nästa träff. Det gick att köpa både frukostbiljetter och betala direkt i frukostkön men det gick fort att få sin påse. Det är inte lätt alltid att få logistiken att funka men när väl kaffekokarna gick på högvarv fick man t.o.m. en påtår. Det var ett bra utbud med band och många sågs rockande på såväl fredagen som lördagen.

Lördagens årsmöte gick lugnt till väga även om det stundtals var friska debatter. Valberedningens förslag till ny DO i D föll och en ny kandidat, Thomas Kjällström, valdes efter votering. Övriga förändringarna i styrelsen blev Christer Landstedt som valdes till ny prylansvarig, Carl-Michael “Bellman” till ny kassör efter Lars-Erik och Birgitta Norlindh som ny sekreterare efter Åke. Aulis Hakala övertog J-flaggan och övriga DO som skulle väljas om blev omvalda.

Mötet antog stadgeändringsförslaget att make/maka/sambo till H-D-ägande medlem och barn hemmavarande barn t.o.m. 21 år kan få bli medlemmar. I beslutet ingick också möjligheten att utse hedersmedlem och att en medlem som slutar åka hoj p.g.a. sjukdom och ålder kan ansöka om stödjande medlemskap.

Den sedvanliga kortegen avslutades på torget i Hässleholm som fylldes av Harleys och många boende passade på att beundrande gå runt bland hojarna. Efter kortegen blev det toklekar på träffplatsen som sedvanligt leddes av Thomas och Lotta.

Träffen var osedvanligt lyckad och vi riktar ett stort tack till alla som var med och ordnade allt och tack till alla som besökte träffen. Vi ses 2013 i Borgholm på Öland.

Borgholm 2013

Internationella träffen Borgholm 2013

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H-DCS 43:e Internationella träff gick av stapeln i ett soligt Borgholm. Träffgeneralen Anders Bartl med crew beställde ett fantastiskt sommarväder redan när H-DCS E-distrikt fick förtroendet att anordna Ölands första Internationella träff.

Träffplatsen, Kapelluddens camping, var perfekt för en mc-träff. Den erbjöd en mängd duschar, toaletter plus några extra bajamajor, servicehus, badhus med pool både inne och ute, bastu, grillplats och hela Kalmarsund att plaska i när solen blev för het.

Festtältet erbjöd mat, dryck och underhållning av lokala band. På fredagskvällen ångade tältet av spel- och dansglädje. Festsugna bikers ville röra på sig och gjorde det med besked, bokstavligen – överallt. De flesta kunde konstatera att bord och bänkar var stabila. Banden var fantastiska och mycket nöjda med publikens insatser – undrar varför?

Efter lördagens frukost, bestående av frukostpåsar i festtältet – utan kö till kaffet – eller buffé hos Harrys, var det dags för årsmöte. H-DCS fick sin första kvinnliga president, Birgitta ”Gittan” Norlindh. Hon följdes av Kristina Hallberg, Krisse, ny DOB och Berit i Bor, Gillberg, ny DOE. Robert Bodin tog över pennan som sekreterare. Nils-Olov Oxelbrand, H-DCS grundare och förste president, valdes in som första hedersmedlem.

Klockan 12 var det dags för allmänheten att komma in på området och umgås med kända och okända, ta en runda bland alla dealers som visade upp sina varor och tjänster, kika in i Prylbutiken eller hos tatuerarna, som var ett uppskattat inslag. På området pågick också en utställning av 25 hojar i 3 klasser. Chopper vanns av en överlycklig Jan Blascak från Polen. Ron Molin vann både Custom och Peoples Choice.

Kortegen lockade 320 åkare att följa med norrut och njuta av Ölands skönhet och vinka åt glada ölänningar som mötte upp i byarna. Hojarna gled sen in längs Storgatan i Borgholm där fullt av publik väntade och H-DCS distriktsflaggor vajade i vinden. På torget blev det uppställning. Cityföreningens Uffe Olsson var speaker och presenterade talarna. Lisbeth Lennartsson, kommunfullmäktiges ordförande, som åkte mc för första gången i sitt liv i kortegen med träffgeneralen, avgående presidenten samt nya presidenten. Allmänheten kunde sedan beundra alla häftiga, vackra Harleys innan de började röra sig ner mot träffplatsen igen för mat och avkoppling. Många tog också chansen att pröva på Borgholms utbud.

Innan eftermiddagen gick över i kväll var det dags för Lotta och Thomas att än en gång, inför en stor publik, roa med lekar som slowrace, fastrace och gäddstafett.

Lördagskvällen blev i stort en repris av fredagen, fast i något lugnare tempo, med hemresan i sikte. Fyrverkeriet blev en fin avslutning av en hellyckad träff.

Stort tack till träffgeneralen med crew, alla frivilliga som ställde upp och hjälpte till, Kapelluddens Camping, Borgholms Kommun, Borgholms Cityförening, Harrys, Böda Camping Bageri, BSK i Sölvesborg, alla band, PA-ansvarig, sponsorer, dealers, tatuerare mfl. Sist men inte minst, tack alla bikers som kom och gjorde träffen till en av de bästa i H-DCS historia! Kanske rentav den bästa?

Några siffror och kuriosa från träffen:
2 468 betalande gäster plus 107 funktionärer, totalt 2 575 på träffen

Harrys
10 000 öl
35 liter vitt vin
120 liter rött vin – kunde varit mer om Mössen hade varit lediga!
4 500 mat – varav 1 000 burgare
4 stycken mat- och drickaköer – tufft vid 21:30 på fredagen –
2 stycken ytterligare öltappare utan mat

Böda Camping Bageri
400 frukostpåsar per dag
Flera kaffekantiner = ingen kö

Vaktbolaget
Lugn helg

BSK i Sölvesborg
Tält 20x45m med 1 000 sittplatser
Bra, stabila möbler

Hyrtoaletten i Nybro
6 bajamajor först – skulle räcka enligt statistik
11 stycken till fick hyras in akut för att avlasta ett servicehus

Ute i Borgholm
Mycket folk rörde sig på stan
Vissa maträtter tog slut på en del restauranger
Öl såldes slut redan på torsdagen på ett ställe

Prylbutiken
Sålde slut på det mesta – bl a 985 träfftröjor plus 150 efterbeställningar

Tatuerarna
3 stycken som jobbade hela dagarna. Slutade kl 23 på lördagen för att de inte orkade längre.
Skänkte presentkort till tattooshowen.

Sjukvårdsteamet
Omläggning skärsår, brännskador, skavsår, infekterat sår samt ryggont
1 axel ur led – till vårdcentral och vidare till ortoped
En omkullkörning – till vårdcentral för undersökning

Varmt tack från Lena och Anders Bartl

Film från Internationella i Borgholm

Eskilstuna 2014

Internationella träffen Eskilstuna 2014

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H-DCS 44:e Internationella träff var den första helgen i augusti. Träff­generalen Aulis Hakala med crew fick ett fantastiskt sommarväder när H-DCS J-distrikt anordnade träff på Sundbyholms slott utanför Eskilstuna vid Mälarens strand. Entrén till insläppet var otroligt inbjudande, en allé med alla distriktsflaggorna uppsatta tog emot hojåkarna.

Många campade på gräsmattorna nere vid sjön och det vara bara att krypa ur tältet för ett morgondopp i 25-gradigt vatten.

Redan på torsdagen kom många bikers, det verkar vara så nu för tiden, och arbetet startade för att alla skulle få en bra träff. Smolket i bägaren är att de som anmält sig för att hjälpa till, men inte dyker upp, gör att många får hoppa in på andra pass än tänkt.

Kortegen med Nordic Run, som kom inkörande på sin sista etapp på torsdagen den 31/7, får vi inte glömma. Cirka 40 hojar dundrade in i allén och blev mottagna av några tappra som hurrade efter vägkanten.

Vi vill gratulera alla som åkt hela vägen för en väl genomförd resa. Det var bra med reserapporter utefter vägen via Finland, Norge, Sverige, Norge (igen), Danmark och vidare upp till Sundbyholms Slott i Eskilstuna.

Under fredagen kom det ännu fler hojåkare och det kändes att festen startade. Många kom till invigningen i festtältet och fick sig en överraskning då det helt plötsligt dök upp en vigselförrättare på scen. Jodå, det var ett par som ville gifta sig där och nu! Festen fortsatte under kvällen med musik och dans som brukligt är.

På lördagen hölls det årsmöte, några avtackades och nya kom till och sedan fick alla skynda sig iväg för att köra kortege.

Aulis berättar: ”Kortegen blev lyckad med ett hastigt stopp efter ca 3 km, vår RoadCapten LO-Kimmo tappade flaggan på vägen. Lyckligtvis såg jag flaggan på vägen och tänkte: –nä en fallen soldat skall inte ligga utan upp med vapnet, och så bar det iväg igen. Nästan som taget ur en film, kändes det som.

Jag hade kommunalrådet i min sidovagn under resan. Dagen till ära höll hon stolt H-D fanan fram till mål, vid Hamngatan i centrala Eskilstuna, efter mitt något djärva stopp. Vi var ca 6-700 hojar som slöt upp i allén innan start för årets kortege.”

På lördag eftermiddag var det ytterligare ett bröllop, den här gången i slottsparken. Hoppas ni får en livslång resa ihop och all lycka till bägge bröllopsparen från H-D Club Sweden.

Thomas och Lotta, som hade lekarna, drog stor publik och några tappra som tävlade. Under ett moment kraschade ponnysulkyn. Jag kan trösta er med att den förmodligen gått sönder vilken dag som helst ändå, och då med en förspänd häst.

Jag fixade ihop skadan och lämnade tillbaka den bättre än ny vill jag lova. Sundbyholmstravet var glada över att ingen kom till skada. Thomas meddelade att det här var sista gången som de höll i lekarna. Tack, tack, tack för alla år ni hållit på att roa träffdeltagarna.

Dessvärre hände det några olyckor under lördagskvällen. 4 ambulanser besökte oss för att hämta några olycksfåglar. En skallfraktur, en sönderslagen tå/fot, brutna revben och det värsta – en bruten nacke på en medlem som olyckligt hamnade fel efter en bakåtvolt i hoppborgen. Han är uppe och går, med en stödkrage.

Aulis igen: ”Slottets personal var nöjda, men sa att det kunde ha gått lite bättre om alla hade varit i tältet och inte någon annanstans. Det var mycket varmt i stora tältet och många ville sitta ute, men hade det varit omvänt, ja då hade det varit fullt. Maten och drycken var bra men det kunde varit lite större portioner med start fredag lunch. Vi hade en förhoppning om att det skulle komma många hungriga bikers men det blev lite manfall p.g.a. 13 andra större träffar i Sverige samma helg, tyvärr!”

”Vi blev 1754 betalande på träffen och budgeten låg på ca 2000. Så vi kan tyvärr räkna med ett minus i kassan denna gång. Trots att det var färre deltagare detta år, sålde medlemsbutiken slut på alla träfftröjor. 301 000 kr såldes det för i butiken denna helg.”

Alla entreprenörer skall ha ett stort tack för er flexibilitet och tolerans mot ändringar i planen.

Knallarna skall ha ett tack och är hjärtligt välkomna till nästa år. Vi vet ännu inte var Internationella blir 2015 eftersom vi har flera förslag på bordet och inga avtal har undertecknats ännu.

Sist men inte minst vill jag tacka alla som gjorde denna träff möjlig, och mina Lokalombud, kansliet och medlemsbutiken för en heroisk insats. Hoppas vi kan sitta och skratta åt allt detta och minnas det länge efter år 2014.

Mer kärlek till Hoj-Sverige än så här, en gång om året, kan vi inte prestera.

Fårö 2015

Tidningsurklipp Fårö 2015

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi firade H-DCS 45 år under nästan en hel vecka på Fårö.

Träffen startade med en aktivitet redan på tisdagen då det genomfördes en körning från Fårö till Hoburgen.
Tipsrunda fanns uppsatt under hela veckan inom området.

Onsdagen erbjöds det morgonpromenad och hjärt-lungräddningsutbildning och en guidad tur Fårö runt.
På eftermiddagen gjordes ett gemensamt besök hos Leif Persson och hans Harley museum i Slite.
Och på kvällen fanns det möjlighet att åka buss till Kutens.

Torsdagsmorgon startar även den med möjlighet till morgonpromenad och Hjärt-lungräddning utbildning.
På torsdagen kom det populära bandet Smaklösa som stod för underhållningen och deltagare på träffen fick smaka på Gotlandsdricku. Det var nog lite svårt för hitresta deltagare att förstå Smaklösa ibland, dom är ju Gotlänningar och texterna har gotlandsanknytning.

På fredagen öppnades träffen officiellt med invigning klockan 18.00 och eftermiddagen och kvällen avlöpte med underhållning av Skymnings, Jesse James & double Dice, Tomas och Lotta underhöll på scenen och kvällen avslutades med Stereo generator och Blackbusiness, full fart med andra ord.

På lördagen genomfördes ännu en guidad tur Fårö runt och när dom var åter var det dags för årsmöte. I samband med årsmötet och tältet var välbesökt, genomfördes även ett bröllop, alltid härligt när Amor har träffat med sin pil.

Prisutdelning för MC-utställningen skedde under eftermiddagen och allmänheten var välkomna i området.

På scenen spelade B-H: son band och Blackbusiness med avbrott för Magdans i tältet som senare blev en gemensam promenad ner till stranden där det genomfördes en Eldshow.

Kvällen avslutades med B-H:son band och Mac Mahima.

Young rider hade för avsikt att genomföra en körning men deltagare saknades.

Det var även tänkt att genomföras en distriktskamp tisdag – torsdag med final under lördagen, men tyvärr var det inget distrikt som nappade på detta, så det blev inställt.

Träffveckan genomfördes i stålande sol vilket ledde till att många njöt av att ligga på Sudersands härliga strand.

Vi delade även ut vattenflaskor vilket var uppskattat när det var så varmt.

Träffgeneral Kent Wiman med sin stab är mycket nöjda med träffen och alla glada miner under veckan, ett stort Tack till alla deltagare.

Mer referat från tidningsartiklar.

Kraja 2016

Internationella träffen Kraja 2016

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-24/7 2016. Kraja, Arjeplog.
När den tänkta arrangören av 2016 års Internationella träff var tvungen att backa ur så erbjöds sig distrikt H, efter ett mycket gott förarbete av dåvarande Lo Krister Ålund, att med ett års varsel anordna träffen.

Dagen före årsmötet 2015 på Fårö var alla papper underskrivna och vi kunde tillkännage att träffen skulle gå av stapeln på Kraja Camping i Arjeplog. Vi hade fått ett tilltalande avtal med Silver Resort som driver bl. a. campingen. Man upplät hela campingen och alla disponibla stugor och hotellrum till oss, trots att det var mitt i juli. Kraja skötte all servering, all städning av gemensamma utrymmen, man byggde upp festområdet med Tentipitält, bord, stolar och bardiskar och man tillhandahöll fordon som vi behövde.

Kraja ligger fantastiskt vackert på en udde i Hornavan, på promenadavstånd från Arjeplog. Namnet är samiska och betyder ”platsen dit du längtar”. Redan i början på veckan utlovades ett stadigt högtryck som skulle hålla i sig över kommande helg, och förväntningarna på ett högt deltagarantal växte. Redan på torsdag kväll hade många kommit och vi tjuvstartade festen med levande musik, Börje Kaddik gjorde en mycket uppskattad spelning, och öppen servering.

Vi hade förberett med flera utflyktsmål i omgivningarna, Adolfström som ligger i slutet (eller början) på en Sveriges vackraste vägar, ett sameviste samt en tur upp på Galtispouda med guidning flera ggr dagligen där uppe. Utsikten uppifrån Galtispouda måste ses, det går inte att beskriva med ord, vatten överallt, flera mils sikt åt alla håll med snöklädda fjäll långt i väster.

Tillströmningen under fredagen blev en besvikelse trots att vädret till fullo levde upp till den prognos som tidigare levererats. Det visade sig att cirka 2/3 av besökarna kommit redan på torsdagen. Totalt blev det 940 st, inkl funktionärer. Vi hade hoppats på några hundra fler men avståndet är nog längre när man åker mot norr än mot söder. Även antalet utställare/dealers var begränsat. Mest att göra hade nog Mattias, vår mc-guru i västerbotten, som öppnat en ”hoj-akut”. Han jobbade hela helgen, med stort och smått.

Under fredagen gjorde många utflykter i omgivningen medan andra låg och njöt i pool-området eller umgicks. Radio Norrbotten direktsände under eftermiddagen och gjorde intervjuer med president Gittan, träffgeneral Bengan, Krajas ansvarige Jocke samt besökare och utställare. Kvällen inleddes med en invigning där vi bl a fick höra samisk jojk. Kvällen erbjöd vidare Ole Dole Doff, ett fantastiskt coverband från Umeå och sedan Fredrik Lundman show. Jag har aldrig hört Fredrik bättre, nu med bredare repertoar och bra komp.

Under dagen fanns möjlighet till helikopterlyft med tur runt omgivningarna. Båtar, kanoter, vattenskoter och bastuflotte kunde hyras under hela helgen.

Årsmötet på lördagen leddes med bravur av Arjeplogs kommunalråd, Britta Flinkfelt. Det uppstod viss turbulens i frågan om delning av distrikt H och man fick ta en kort paus för att reda ut formalia. Sedan gick kortegen en runda genom Arjeplogs samhälle, med kommunalrådet i täten åkandes på Bengans bönpall. Kändes som större delen av innevånarna sökt sig ut för att beskåda alla snygga hojar och man vinkade som vid ett påvebesök. Kortegen mål var Silvertorget där kommunen ordnat med en scen, Britta hälsade välkommen och Bengan tackade för all tillmötesgående som vi mötts av. Börje Kaddik uppträdde med musik före och efter. Hojarna beskådades av många ortsbor.

Allmänheten hade möjlighet att besöka träffområdet under eftermiddagen och detta gav ca 4 000 i inträde som gick till barncancerfonden.

Eftermiddagen erbjöd även uppvisning med snöskoterkörning på vatten, Tomas sedvanliga lekar och fortsatt kanonväder. Ett bikerbröllop genomfördes på festområdet. På kvällen spelade först Ole Dole Doff och sedan ett absolut favoritband, Bo H-son Band, som spelat flera gånger på H-DCS-arrangemang.

Träffen genomfördes utan märkbara missar och det kändes som det mesta föll på plats som vi planerat. Ett varmt tack till träffansvariga och funktionärer som planerat och genomfört träffen. Hygienutrymmena städades regelbundet, varmvatten, duschar och toaletter räckte till och man slapp köa till frukostserveringen där den välfyllda frukostpåsen gladde speciellt. Allt detta har vi Kraja Camping och Silver Resort att tacka för. Även ett varmt tack till Arjeplogs kommun för gott samarbete och vänligt bemötande, tack till alla positiva innevånare och framför allt, tack till alla bikers som faktiskt kom och gjorde träffen till det den blev, solig, varm och vänlig.

Do och Lo:n i H

Mora 2019

23-25 aug 2019, Mora.
Mora och Moraparken var värd för denna träff för andra gången. Planeringsläget var gott inför denna träff med 1441 inskrivna…? Redan på tisdagen kom de första medlemmarna till Moraparken som ligger ett stenkast från centrum. Från torsdagen var alla hotell och stugor fullbokade i Mora. Träffplatsen är idealisk då du har gångavstånd från alla hotell i Mora centrum, med badhus och bowling inne på området. Guidad tur på mc till dalahästtillverkningen i Nusnäs på fredagen blev inställd p.g.a. regn. Man kunde istället gå till Zorngården och få en guidad tur där.

Fredag
Invigningen startade nere i campingområdet med Horn Pär som blåste igång det hela. Därefter dansade Mora folkdanslag gångdans ackompanjerad av 15 stycken musikanter. Ett stort antal medlemmar föll in i tåget med flaggor i handen. Tåget gick upp till stora restaurangen där dansarna avslutade med några traditionella danser och Horn Pär blåste av så att alla kunde gå in och höra presidentens invigningstal. Distriktsombuden fick också tävla vilket de gjorde redan efter invigningen på fredagskvällen. Det handlade om en duell tävling med knallpulverladdade cowboys-pickadoller, en utslagstävling om att dra snabbast berättar arrangören Stefan Eriksson. Hornen växte fram på vissa distriktsordföranden medan andra tog det mer lekfullt och coolt. Den heta tävlingsinstinkten var inte saligt allenagörande. Distrikt H:s Bengt ”Bengan” Sundbom tog hem segern. För den fick han ett fint pris, en speciallackad Mora-tankhalva att ha till prydnad på väggen. Konstverket var tillverkad av Mikael Östling från Kustom Art i Gävle.

Lördag
På årsmötet räknades 357 personer in, vilket är ett nytt rekord. Moras kommunalfullmäktiges 1:e Vice Ordförande Christina Bröms agerade som mötesordförande.

Moras kommunalfullmäktiges 1e vice ordförande Christina Broms

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

Mötet gav ett enhälligt ja till den nya organisationsförändringen som är i balans till H-DCS storlek. Nyval till den nya organisationen var följande: Vice Kassör Jan Lewin, Vice President Rickard Stewén, Vice Sekreterare Kristina ”Krisse” Hallberg, DO-B Olle Paulsson, DO-E Joakim Schultz, DO-K Marina Enback, DO-J Pelle Nersing, samt Ledamot i valberedningen Arto Koivumaa.
Närheten till Mora centrum gjorde att många H-DCS:are sågs på stan också. Frågan kom därför naturligt upp om detta var störande för Morabor. När Morabon Ida Brännvall fick frågan svarade hon: “Nej, verkligen inte – tvärtom, det är så härligt att höra det här motor-mullret i hela Mora”. På lördagseftermiddagen gick hon och sonen Erik Staffan runt på området i allmänhet och uppe vid restaurangbyggnaden i synnerhet för att titta på utställningshojarna. Christina och Kenneth Karlsson från Smedjebacken höll i utställningen och hade en otrolig mängd röstsedlar att räkna. I år hade arrangörsstaben krattat lite i manegen och fått in ganska många föranmälningar till utställningen med 46 motorcyklar.
Jag tror aldrig att det varit så många deltagare, sa Kenneth Karlsson. Det var även förhållandevis många som röstade då 389 stycken räknade godkända röstsedlar för att vara exakt. Thomas Wedberg tävlade i klassen Veteraner och vann den. Hans bygge med sidovagn inspirerad av det amerikanska flygplanet P51 Mustang från andra världskriget lockade många ögon. Det fanns inte en fantasilös detalj på cykeln. “Görhäftig” var en kommentar som ofta hördes vid Borlängebon Thomas Wedbergs hoj. Jag köpte motorcykeln 2012 och redan då var temat P51 Mustang, men sedan har jag fortsatt byggandet och bland annat hängt på sidovagnen, berättar Thomas. Hantverksmässigt var även nummer två och tre i klassen minst lika vassa. Kanske tokigt att jämföra. Runt Emelie Thörns cykel var det inte så mycket väsen men det var hon som fick folkets gillande och vann Peoples Choice. – Jag har inte haft motorcykeln så länge, men vi har bland annat lackat den och monterat elstart, berättar Emelie. Hon fick ett mycket exklusivt pris. En stor dalahäst som träffgeneral Anders Svensson köpt i Nusnäs och som konstnären och H-DCS-medlemmen John Eyre målat och dekorerat. Detta i utförandet av logotypen för årets Internationella träff.
Ett annat sorts tävlande hölls vid stora restaurangen tidigare på lördagseftermiddagen. Lotta och Thomas Kjellström ledde lekar av det busiga och fysiska slaget.

Slow race, Internationella träffen i Mora 2019

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var lite glest i startfältet för de yngsta juniorerna men Elsa fyra år, gav järnet på den lilla trampcykeln. Det här priset ska jag ha på mitt rum, sa Elsa Hultgren från värmländska Koppom. Järnet gav också Timmi Svensson, Dennis Nielsen och Hampus Nielsen från Malmö. Trion vann den Kjellströmska tävlingen som innebär att äta en stor falukorv, dricka öl, springa och snurra runt en pinne. – Jag höll på att kräkas men det gick, sa Timmi Svensson.

En H-DCS-träff, stor som liten, ger många tillfälligheter att möta kamrater och få höra härliga och roliga berättelser. Efter några dagar på en träff i denna goda kaliber så är det som en tombola i skallen av alla intryck, i stort sett endast positiva och roliga. Till antalet hade knappt 1500 medlemmar kommit till Mora vid lunchtid på lördagen och 357 deltog på årsmötet. Årsmötet gav ett enhälligt ja till en ny organisation som är i balans och proportionerlig till föreningens storlek. Detta har det arbetats med i ett par år och var den allra viktigaste detaljen för H-DCS fortsatta utveckling framåt. Mora Park har visat sig att vara en toppenanläggning mitt i stan som sväljer många besökare. DoG Anders Svensson med medhjälpare hade fått ihop ett trivsamt och roligt innehåll på träffen. Ett stort antal medlemmar som utöver organisationen jobbade under träffen hjälpte till att få maskineriet att fungera, men det hade behövts ännu fler händer och huvuden. Insläpp av allmänheten några timmar under lördagen gav ett rekordstort belopp på över 6300 kr som skänktes till FUB i Mora.

Kortege Internationella träffen i Mora 2019

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

Musiken var av blandad karaktär: Erik Hassbrink, Månsson & Parkow, Engmans Kapell, Easy Kit, Per i Vråa, Hälsingefyr samt Månsson All Star.

Bo H-son Band, Internationella träffen i Mora 2019

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

Motorcyklister Internationella träffen i Mora 2019

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distrikt G tackar alla som kom och gjorde denna fina träff.
DO-G Anders Svensson

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.