Internationella träffar 2001-2011

Internationella träffen var den första varianten av träff som klubben kom att arrangera. Detta troligtvis efter kontinentalt snitt, då grundarna av klubben redan tidigt var beresta, och då åkte främst till Holland, och tittade på hur klubbarna sköttes där.
Den första Nationella träffen arrangerades redan 1971, och avhölls i Vimmerby. Namnet byttes året efter ut till Internationella träffen, då H-DCS hade förmånen att få arrangera det första Super Rallyt, även om träffen som sådan ännu inte officiellt hade fått det epitetet. Träffen arrangerades på Hågelby gård, en slottsliknande egendom i närheten av Stockholm, och kallades för den Internationella träffen.
1973 hade träffen åter fått namnet Nationella, men har efter år 2000 åter haft namnet Internationella.

Kattisavan 2001

Internationella träffen Kattisavan 2001

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu var det dags att åka norrut, om man ville ha årets Internationella träffpinne. Platsen som styrelsen hade sett ut för årets Internationella träff var nämligen Kattisavan, väster om Lycksele i Lapplands län.

Återigen spelade vädergudarna ett spratt med de tappra som besökte årets träff. En i det närmaste tropisk sommar förbyttes dagarna före träffens start till ett återigen tjurigt väder, med omväxlande dimmor och lätt regn. Vädret visade sig dock inte vara lokalt, utan otroligt tragiska historier berättades av de långväga gäster som kom både från ett regnigt syd och nord.

715 inskrivna trots ett stort lågtryck som täckte hela Skandinavien får nog trots all räknas som en bra siffra. Dessa besökare kunde efter en tre mil lång minnesvärd kortege, där Lyckseleborna hade gått man ur huse och satt efter vägkanten och vinkade, samlas på torget inne i ”Lappstockholm,” som ju staden kallas i folkmun. Efter diverse tal av små och stora potentater, hoppade till slut kommunalrådet Lilly Bäcklund upp på träffgeneralen Harry ”Boy” Jonssons båge för en tur runt i markerna. Övriga delade upp sig i tre gäng, där ett åkte på forsränning i Ekorrsel, en grupp gav sig av för att kolla in Mårdseleforsen och slutligen en grupp till Lycksele Djurpark.

Väl tillbaka blev det minnesvärda tävlingar ledda av det diskret klädda paret från MC-Konsult. Slowrace vanns under stort jubel av ”Träskon” på en fotkopplingsförsedd sidventilare.
Längsta färdsträcka vanns av Wolfgang Langerweber från HDC Catalonia.

Några uppgifter om hur stora mängder dricka och mat som gick åt, avslöjades aldrig av camping och efter träffen Harleyägaren Stig, men åtskilliga burkar surströmming sades ha gått åt efter att ”Basse” från Skruv hade gått och skrutit upp den norrländska nationalrätten. Jättegott, var hans enda kommentar.

Lokala popband samt Roger Pontare förnöjde publiken.

Kristianopel 2002

Internationella träffen Kristianopel 2002

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett otroligt varmt Blekinge mötte de som skulle fira av årets Internationella Träff i Kristianopel.

Inte mindre än 1369 Harleyåkare hade hittat ned i det sydöstliga hörnet av vårt avlånga land. Här möttes de av en i det närmaste subtropisk värme på den klassiska plats som det K-märkta dansstället Masten finns på. Här hade före H-DCS kom på plats, band som ABBA, Gyllene Tider, Ted Gärdestad, Status Quo med flera haft uppträdanden. Men nu var det Sveriges knutteelit som skulle förgylla helgen med sin närvaro.

Något så ovanligt som ett ”bikerbröllop” skedde under helgen, då Lasse Fröborg fick sin Karina. Janne and the Hellmoppers åkte runt på campingen och underhöll de församlade på sina underbara flakmoppar. På lördagen var det dags för utflykt, där den närmaste omgivningen och arkipelagen kring träffstället visades upp av stolta medhjälpare till den på träffplatsen med järnhand styrande Lennart”Zinke”Olsson.

Eftermiddagen ägnades åt lekar signerade de tvenne från Lidköping. Förutom de klassiska slowracet, fanns kast med lite motor, som bara slutade med ett (1) uppfläkt underben. Nytt för i år var också badkarsrace, där en och annan av de olyckliga sittande i badkaren förmodligen fick uppsöka plåsterstationen. Den mest spektakulära idrotten som Kjellström detta år uppfunnit var trots allt dragkamp med springstart. Bränd hud luktar illa, ansåg större delen av publiken, varför denna idrott knappast kommer att finnas på något annan Internationell träff i fortsättningen.

5000 liter öl gick enligt arrangörerna åt under den osedvanligt varma helgen. En bidragande orsak till den stora konsumtionen var måhända den musik som spelades på den gamla dansbanan av dels AC/DC Jam samt Stonesreplikorna Wild Horses.

Herrfallet 2003

Internationella träffen Herrfallet 2003

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta år skulle H-DCS återigen ha sin Internationella träff på gammal klassisk mark. Distrikt I, med Leif Orvar som träffchef skulle avhålla träff plus årsmöte på Herrfallets camping i närheten av den medeltida staden Arboga.

Samma helg som medeltidveckan avhålls, gjorde en hundraårig motorcykel alltså ett besök i medeltidsstaden. Denna gång kom det inte mindre än 1800 personer som skrev in sig på Terjes campingplats, där man lyckades med konststycket att under en hel helg umgås med ett antal åretruntcampare utan att någon form av dåligheter utbröt. I stället sade de kvarvarande husvagnsägarna att man aldrig tidigare haft en lika rolig och underhållande helg som denna.

Kommunen gjorde även den stor sak av besöket. Rockband hade inhyrts och placerats på central plats i staden. Kortegen skulle på vägen hämta upp större delen av kommunfullmäktige, så att dessa skulle kunna skryta för sina barnbarn att man minsann hade åkt på det amerikanska järnet.

På lördagseftermiddagen släpptes allmänheten in, för att mot en låg penning få vandra runt campingen och titta och drömma. Inte mindre än 18 000 kronor kunde sedan oavkortat skänkas till Arbogas Medeltidsförening.

För sista gången? fick de de två lekledarna från Lidköping blodtrycket att stiga på de deltagande samt den stora publiken som tittade på toklekarna. Ett olidligt spännande slowrace med både bror och syster Arabäck avlöstes av fotboll på såpad presenning. Som vanligt en del blessyrer, men ingen gipsning syntes nödvändig. För ovanlighetens skull var det även en utställning av motorcyklarna, där både pris kunde vinnas i klassen peoples choice, samt en röstning gjord av de inskrivna.

Under helgen underhöll Heart of Stones, South Rythm Blues Band, East Carolina Band samt Diving Ducks.

Gotland 2004

Internationella träffen Gotland 2004

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte sedan 1984, då Nationella avhölls i Lärbro, hade H-DCS haft ett årsmöte med därtill vidhängande Internationell träff på Gotland. Nu var det åter dags att samlas på kalkstenshavaii, men denna gång på Kneippbyns camping, som strax efter träffen skulle komma att bli vida känt, men då inte på grund av H-DCS, utan på grund av campingens ägare, Pigge Werkelin och hans oförtrutna kamp borta i det Tsunamidrabbade Asien.

Den Internationella träffen på Gotland kom ju att ligga i en baksmälla efter det största Super Rallyt genom tiderna, som ju under pingsten 2004 hade ägt rum i Ljungbyhed, regisserat av H-DCS. Därmed hade varken arrangörerna dvs. ”Stava” Hedman och hans medlöpare eller H-DCS styrelse någon större förhoppning om något större deltagande. Återigen skulle det visa sig att sådana tankar kom på skam.

Inte mindre än dryga 1500 inskrivna befann sig på plats. De fick känna på ett par ordentliga åskskurar på fredagsmorgonen, men efter dessa klarnade det upp, och vädret kunde inte ha varit bättre än det nu var under helgen. Som magnifikast var det under lekarna, som för en gångs skull inte stod under Lidköpingsparets beskydd. Massor av folk satt på den naturliga läktaren och skrattade åt de sanslösa lekar som det gäng som vanligtvis håller i lekarna på Lellesträffen bjöd på. Sedan kan man ju hävda att en lekledare kan vara hur misslyckad som helst om inte publiken bjuder till, och det gjorde Sören och de andra i publiken verkligen.

Klas och Eva från Limestone passade på att gifta sig med Östersjön som en vacker fond bakom sig.

Utflykt var det denna gång med guidning runt Visby. Strax under 200 hojar ställde upp när arrangören ”Stava” och Harry ”Boy” Jonsson ledde dem runt på lördagen.

Mora 2005

Internationella träffen Mora 2005

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janne Färnstrand hade med hjälp av sina medlemmar i distrikt G, bjudit upp till fest genom att förlägga H-DCS 35-års jubileum till Moraparken i Mora, Dalarna.

Inte mindre än 2000 Harleyåkare kom till festen, och förvandlade den lilla staden till en mullrande häxkittel under dagarna tre. Inte minst kommer nog lokalbefolkningen att komma ihåg den enorma kortegen som leddes av Harry ”Boy” Jonsson. En tre mil lång parad, som avslutades med av kommunen inhyrd Rock & Roll nere vid stranden av Siljan.

På årsmötet avgick flera gamla DO namn som, Leif Jönsson, Kaj Berggren, Anders Bäckström samt den gamla registratorn Toni Schelin. Vidare avgick under stående ovationer Pelle Hansson som president och avlöstes av Hans Granlöf.

Spelade under träffen gjorde Tuff Enuff, Stockholm Cowboys samt Mats Ronander.

Tävlingarna leddes återigen av det gamla strävsamma, diskret klädda paret från Lidköping. Vinnare av den presigefyllda tävlingen slowrace var Derek Kasperhed från Hising Island i Göteborg.

Lördagskvällen avslutades med det största fyrverkeriet i klubbens historia. Med den lilla sjön i Moraparken som fond i det närmaste tjöt publiken till ett fyrverkeri väl i klass med de värsta som kan ses under vattenfestivalen i Stockholm.

Västervik 2006

Internationella träffen Västervik 2006

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 36:e Internationella träffen hölls i Västervik.

Det avgående DO:t Leif Orvar och hans tappra stab av medarbetare kom att få klä skott för den största Internationella träffen i H-DCS historia. Inte mindre än dryga 2400 av klubbens nästan 11500 medlemmar hittade till denna östkustens pärla, varav flera hundra av dessa kom redan på torsdagen. Detta med att komma tidigt verkar vara ett fenomen som blivit till en tradition, då lördagarna numera tack vare vår moderata alkohollagstiftning blivit ganska avslagna.

I Västervik, och på campingen Lysingsbadet är det teater som gäller. Teaterföreningen Teaterskeppet firade under helgen stora triumfer, med bl.a. kidnappning av styrelsen, som fick ”spela apa” inför publik och medlemmar.

Karaoke samt en radda bra band ställde upp och spelade på fredagen, inför de 2200 som kommit vid det laget.

Lördag startade med årsmöte, där nye presidenten Hans Granlöf för första gången svingade den slitna klubban. Här var den stora nyheten att medlemsavgiften höjdes för första gången på 8 år. Ny avgift blev 300:-. Nya i styrelsen blev DOA Göran Esslé, samt den nye kassören Christer Marklund från Skellefteå.

Efter årsmötet blev det kortege med ett hundratal Harleys, som körde en sväng runt staden, för att avsluta det hela nere vid hamnen där en orkester spelade och sedvanliga högtidstal avhölls.

Lekar detta år sköttes till större delen av Teaterskeppet. Slowracet som sköttes av ”Sandis”, vanns av Johan Kjellström med fjolårsvinnaren från Mora, Derek Kasperhed på andra plats. En ny gren som kallades Luffarschack med MC vanns av distrikt D under ledning av den smarte ”Frasse”. En utställning av hojar skedde också. Lite smolk i den bägaren var möjligtvis att så få röstade, men detta med utställning är ju inte någon tradition med större förankring i H-DCS, men försöka dög.

Lördagskvällens glädje grusades lite av ett riktigt ösregn, men det förtar inte intrycket av en mycket lyckad träff.

H-DCS tackar för det ypperliga samarbetet med Västerviks kommun, ett samarbete som gjorde att träffen kunde genomföras utan gnissel.

Kattisavan 2007

Internationella träffen Kattisavan 2007

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När den 37:e Internationella träffen skulle avhållas var det återigen dags att styra framgafflarna norrut. Liksom senaste gången träffen avhölls i Norrland, var det byn, och campingen i Kattisavan väster om Lycksele som var träffplats.
Återigen var det stora mängder medlemmar som dök upp redan på torsdagen. Bland dessa bl.a. ett ganska stort antal ryssar, som var speciellt inbjudna av träffgeneralen ”Harry Boy” och Kurre efter deras snälla bemötande på deras expeditioner till Murmansk.
På träffplatsen hade grabbarna på tältföretaget Tentipi arbetat hela veckan med att skapa en minst sagt spektakulär tältby, med en av de största tipis som setts på klotet som huvudtält.

Fredagen avlöpte som vanligt i ganska djup dimma för de flesta med en rad band bl.a. Ham Jam, Soul & Stuff samt Hard to Handle som kan sägas vara Norrlands svar på Janne & the Hellmoppers.

Lördagen inleddes med årsmöte, ett lugnt sådant, där ett par nya gynnare invaldes i styrelsen. Nytt DO i B blev Dan Holm, och nytt DO i E blev Morgan Erlandsson. Vidare blev det tillförordnade DO:t i J, Kenneth Edstein, ordinarie. Erik Nilsson kommer att sköta butiken de närmaste åren, då ”Gittan” tänker syssla med trafiksäkerhet och försäkringar.

Kortegen i Lycksele brukar vara av det större slaget. Så och detta år, där stora mängder Harleyägare ställde upp, och åkte in till torget i Lycksele.
Efter kortegen var det dags för Twinbröllopp, där sekreteraren ”Affe” efter 28 års grubblande äntligen fick sin Gun. Deras vänner från grannbyn Kåge, utanför Skellefteå, ”Mackan”Marklund och Kia Fjellström var det andra paret att vigas av raggarprästen Fredrik Juul inför en hänförd åskådarmassa som fick höra Roger Pontare sjunga ett stycke ur West Side Story efter vigseln.

Sedan var det dags för Armbryterskan från Ensamheten, Heidi Andersson att visa hur denna ädlaste av sporter gick till. Att säga att det var en uppskattad uppvisning är att djupt underskatta uppvisningen.

Slowrace, Hon tar den i Munnen, samt vild körning på pocketbikes hänförde den redan hänförda publiken.
Vinnare i slowracet blev Kristian från huvudstaden på en lånad sportster. Vinnare i hon tar den i munnen blev Lasse och Britt-Inger från Piteå. Att utse en vinnare i pocketracet var omöjligt i den röra som här blev.

Pontare, lokala grupper samt fakiren Orthae underhöll fram till småtimmarna.

Sammanlagt 1540 betalande besökte träffen.

Lidköping 2008

Internationella träffen Lidköping 2008

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1987 var det 350 personer. 2008 närmare 2400 som hade samlats vid Kronocampingen i Lidköping, när det åter var dags för H-DCS att gästa staden.

Träffen detta år hade förlagts en vecka senare än vad som brukar vara vanligt, då arrangören ”Frasse” med sina medhjälpare ville ha evenemanget på samma vecka som den såkallade Hjulaftonen.
Detta medförde att mängder av Harleyåkare hade slutit upp på torsdagen då detta spektakel under ledning av herr Kjellström avhölls i centrum av den gamla staden.

Sverigekartan detta år bestod av ett stort L, men trots detta så slogs mao. det gamla deltagarrekordet från Västervik 2006.
Kvällarna bestod av stort röj, med grupper som David Harleyson, Status Quiz, Small Town Pimps, Ramånes, Hazy Dizzy, Rocks Off samt Ted Åström, som Jonny Cash.
Ej att förglömma var ett förstärkt Janne & the Hellmoppers de Luxe, som gjorde allt som stod i deras makt att förstöra eftermiddagssömnen i tälten för de (sömn)druckna.

På lördagen avhölls sedvanligt årsmöte, där ett par gamla och nya potentater avgick. Sekreteraren ”Affe” och gotlänningen ”Stava” avgick med 20 år i styrelsen vardera. Kassören Christer Marklund tackade för sig, och lät Per Rydberg från Kramfors ta över räkenskaperna. Vidare avgick DO:t i I, Kjell Ringfelter. Nytt DO för detta distrikt blev Sam Såthe. Sekreterarposten sköts hädanefter av Åke Persson från Skellefteå, och Sveriges bästa ö styrs av Visbybon Kent Wiman.

Efter årsmötet var det dags för sedvanlig kortege, denna gång till Läckö slott, där dubbelbröllop skulle avhållas. Nu ville de styrande makterna ovan där något helt annat, då det ena paret bestående av H-DCS kändisarna Christer Östby och hans Annika drattade av vägen med benbrott, jämmer och elände som följd. Bröllopet fick istället avhållas på sjuksalen där dessa två gamänger sedermera hamnade. Vigseln vid slottet blev däremot av som planerat för de andra tu.

Återigen hade Tentipi ordnat med tältstad. Bland prominenta gäster som inkvarterades där syntes HDC Latvia samt HDC Estonia. Dessa två klubbar söker för medlemskap i FHDCE, och använder under den tiden H-DCS som fadderklubb.

Under helgen kunde man undersöka omgivningarna där det tydliga temat var att utnyttja den hausse som Jan Guilous romaner om Arn hade skapat. Många träffdeltagare tog även tillfället i akt och provade på en roddtur med vikingaskeppet Sigrid Storråda som låg i stadens hamn.
Vänermuseet hade utställning i samarbete med Claes Hassel, kallad The Swedish Style, MC-konst i alla dess former. Verk av John E Franzén, Bosse Jensen, Jan-Åke Andersson samt Ola Johansson visades.

Träffen avslutades liksom 1987 med ett fyrverkeri, bara det att denna gång var det inte Familjen Dafgård som stod för fiolerna utan den i staden vardande handlaren MC-Konsult.

Svenljunga 2009

Internationella träffen Svenljunga 2009

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harley-Davidson Club Swedens 39:e Internationella träff var placerad i Svenljunga, en mindre ort i Västra Götaland, bara några få mil österut från Göteborg. Grovjobbet på plats sköttes av Distrikt C.

Träffplatsen var ett bad- och idrottsområde inne i Svenljunga vid namn Moga fritid. På plats fanns förutom badbassäng även omklädningsrum med dusch och toalettfaciliteter.

Redan på torsdagen började campingen fyllas på av sugna träffdeltagare. Många passade på att sätta upp partytält och liknande. Vilket ställde till det lite på fredagen. I kanske sommarens vackraste väder började folk och Harleys av olika slag välla in på fredagen. Redan på eftermiddagen började träffplatsen se oroväckande full ut. Framåt tidig kväll var irritationen märkbar hos dem som anlände och inte fick plats för sina tält. Plats fick fixas så att ett antal av träffdeltagarna fick slå upp sina tält utanför träffområdet.

Men med sedvanligt gott humör ordnades de flesta problem upp av deltagarna på träffen och en bit in på kvällen, efter tältresning och lite mat och dryck, så spred sig den sedvanliga goda stämningen över H-DCS Internationella träff.

Lördagens frukost följdes av klubbens Årsmöte. Klubban svingades av förra riksdagsmannen och medlemmen i Trafikutskottet Jonny Gylling från Karlskrona, som även är H-DCS medlem. Mötet inleddes av Svenljunga kommunstyrelses ordförande. Sen följde en presentation av Angelica 16 år från Göteborg, som körde till träffen på sin egen H-D 125cc. Angelica mottogs med jubel och applåder av mötesdeltagarna och fick en gåva i form av ett presentkort.

Klubben fick en ny president, Göran Esslé från Stockholm. Posten som prez hade varit vakant i några månader, men nu hade klubben en som höll i rodret igen. Göran blev samtidigt den tionde presidenten i klubbens historia.

Övriga nyval var Peter Juhlin i distrikt A, Mikael Jönsson i D och Anders Bartl i E. De ersatte i tur och ordning Göran Esslé, som fortsätter i styrelsen som tidigare nämnts, samt Jan Fransson och Morgan Erlandsson, som båda tackades för sitt arbete i H-DCS.

Efter Årsmötet följde rundturer och fritt valda aktiviteter. Lekarna fick stor uppmärksamhet och sköttes med den äran av Thomas & Lotta, inte okända i dessa sammanhang. Stadens gator och restauranger fylldes snabbt och det var långa köer överallt. Bland annat rapporterade systembolaget om ”all time high” omsättning, vilket även Preem macken och matställena instämde i. Det visade sig efter helgen att detta var det största evenemanget någonsin i Svenljunga kommun. Så pass att i det kommande numret av H-D-entusiasten fanns en tackannons insatt av Svenljunga kommun. Nöjd var också Polisen som lät meddela att inga ingripande relaterat till H-D träffen gjordes, ej heller gav någon av alla nykterhetstest utslag.

Musiken under helgen sköttes av glamrockarna Rydell & Quick, Ewa Eastwood och flera lokala band. Dessutom fanns självklart klubbens husband på plats, Janne & the Hellmoppers. Fredagskvällens fest var av det mer vilda slaget, medan lördagen i vanlig ordning blev lugnare. Söndagens hemfärd fanns i de flestas tankar.

Totalt räknades 2917 deltagare in under träffen.

Gålö 2010

Internationella träffen Gålö 2010

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 40:e Internationella träffen i Harley-Davidson Club Swedens regi, med Distrikt A som ansvariga för själva träffjobbet,  gick av stapeln i Gålö i Stockholms södra skärgård.  Vägarna ut till den i havsbandet liggande campingplatsen var nog bland de skönaste mc-vägar som någonsin lett fram till Internationella.Väl framme på platsen för det stora jubileumet var det en ganska traditionell campingplats där Harleyåkarna fick trängas med de vanliga campinggästerna som fanns på plats. En kanske inte helt optimal lösning då själva festområdet fick stängslas in och träffdeltagarna inte kunde ströva fritt med sin dryck i handen. Nämnda festområde var stort, med två scener och allt uppbyggt av stora Tentipi-kåtor. Något för stort byggt visade det sig när det inte blev så många besökare som arrangörerna tänkt sig och någon riktig feststämning aldrig riktigt ville infinna sig.

Ett krångligt system vid köp av biljetter för mat och öl var också satt i sjön. Olika biljetter för olika inköp. Detta var rörigt och informationen inte så bra som den kunde varit. Priserna var också av modell högre, vilket i vanlig ordning fick en del att tjurigt sparka i jorden innan man trots allt köpte det som efterfrågades.

Stämningen var dock god som alltid på H-DCS arrangemang, men någon jublande 40-årsfest blev det kanske aldrig riktigt. Ute på campingområdet gick dock festens vågor höga i de flesta tält och ett par kringvandrade musiker höjde stämningen ytterligare. Samt förstås klubbens husband, Janne & the Hellmoppers.
En ganska rejäl gata av olika dealers fanns på plats, inklusive importörens långtradare. Lekar genomfördes på sedvanligt vis till folkets jubel.

Årsmötet hölls på lördagen och var en snabbt avklarad sak. De val som var av större betydelse var att ny kassör valdes, Lars Erik Nilsson, som ersatte tidigare Per Rydberg. Sistnämnde blev istället vald till ny revisor. Birgitta Norlindh blev vald till produktansvarig efter Erik Nilsson som lämnat tidigare under året och lämnat posten vakant. Gittan, som hon är mer känd som, har tidigare haft samma post i styrelsen. Tyvärr fanns ingen kandidat till Distriktsombud i J, varför denna post måste lämnas vakant.

Som brukligt är var festen betydligt mer fartfylld på fredagen. På lördagen lämnade väldigt många träffen och de kvarvarande fick uppleva ett riktigt skärgårdsåskväder med mycket regn.

På söndagen avslutades klubbens 40-års fest. De tappra som var kvar åkte hem och i flera veckor efteråt gick kritikens vågor höga i klubbens gästbok och andra forum. Där både missnöjda och nöjda gjorde sina röster hörda.
Det ryktades också om en ganska ansenlig förlust för H-DCS.

Tyvärr la en dödsolycka för en mångårig medlem ytterligare sordi på stämningen. Han förolyckades på vägen hem på lördagen. Olyckan föranledde en polisanmälan mot Vägverket från SMC:s sida.

Totalt blev antalet deltagare på träffen 2188 betalande, en missräkning för arrangörerna.

Sunne 2011

Internationella träffen Sunne 2011

Klicka för större bild

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter ett mediokert 40-årskalas var det upp till Ronny Lundström, boende och verksam på den hedervärda orten Sunne att återskapa ryktet om H-DCS förnämliga träffar. Till sin hjälp hade han DO Lasse Carlsson som ju har både en och flera Internationella träffar bakom sig som arrangör.
Platsen i sig visade sig vara en fullträff. När sedan den lilla köpingen Sunne som ju inte är större än att den mest vilsne kan hitta i den visade sig från den finaste sidan (åtminstone till att börja med) var festen och reparerandet från Gålö ett faktum.
Närmare 2000 personer med sina maskiner hittade rätt i Värmlandsskogarna, och damp ner innan det sedvanliga regnat dök upp på fredagskvällen.

Ronny och hans gäng hade sett till att ett vettigt programblad (varför har det inte funnits tidigare) fanns till alla som rullade in. Vidare hade man sett till att de som ville kunde få frukost mot betalning. Många har ju genom åren gnällt över att betala för detta när man inte utnyttjar det, så nu var denna nymodighet ett faktum. Synd bara att träffavgiften trots denna nymodighet var densamma som tidigare år.
Musik, pryttelförsäljande samt allt annat som en riktig gäst på en H-DCS fest ska ha skedde i den intilliggande folkparken.
En annan nyhet som förstärkte känslan av att Sverige är på kraftig uppgång var alla de skolklasser som stod vid vägkanten och sålde ”nattamat” i det ihållande regnet under helgen.
Har personligen aldrig varit så tacksam över en grillad med bröd som under fredagskvällens hällregn.

Nyheter inom styrelsen
Hasse med sitt KEX fick slut på bläck i skrivaren och ersattes med Åke Nilsson som redaktör.
Julle i A hittade en efterträdare i Bengt ”Benet” Särneblad.
EG i C styrde sin flotte ur kurs och ersattes där av Ronny Malmros.
Sedan blev det äntligen en kvinna vid rodret i J, där Helena Wahlström från och med Sunne ska prata för sina medlemmar.

Uppdaterar…
  • Inga produkter i varukorgen.