Distriktsombud C

Monica Eiasson
Gullregnsvägen 29, 434 44 Kungsbacka. Tel. 072-371 75 69
E-mail: doc@hdcs.se

 

Jag började köra motorcykel när jag var 16 år. Det var ingen annan i familjen som körde mc, ett visst motstånd fanns det från en omtänksam mor som ansåg att det var farligt, men till slut gav hon upp.
Det blev en Yamaha 125 AS3. Den gjorde nästan 120 knyck i kraftig nerförsbacke, god medvind och med brutal hemlängtan….

Jag konstaterade ganska snart att det här går ju inte. Jag måste ha en riktig mc, så efter ett år hade jag bestämt mig för att jag skulle ha en HD. Började spara pengar och jag gav mig inte förrän jag hade lyckats. Influenserna kom ifrån kompisarna. Tidigt 80-tal och det var ett glatt kompisgäng som drog igång en klubb i Varberg med namnet Oden Harleys, där både tjejer och killar var lika välkomna. 1984 köpte jag en Wide Glide och jag gick med i H-DCS liksom i Oden, 21 år gammal.

Äntligen hände det något när man vred på gashandtaget. Superrallyt -85 i Paris var då ett måste.
Redan innan jag köpte en egen hoj så hade jag hunnit besöka 3 stycken Superrallyn.
Fick tidigt blodad tand på träfflivet för att det var så kul att komma iväg och träffa glada och stolliga människor.
Under sent 90-tal och tidigt 2000-tal blev det tyvärr inget hojåkande för att livet kom emellan.
Jag längtade tillbaka hela tiden, och för 11 år sedan blev jag med en Heritage Classic från 96. Sedan dess har det rullat och jag är hel igen. Tills döden skiljer oss åt, så känns det. Jag kör gärna lite längre sträckor för att komma iväg och få se något nytt.
Stack till Scotland denna försommaren med, Caledonian Harley Club´s årliga Wallace Rally under Kristi Himelsfärdshelgen, som mål i Perth strax norr om Edingburgh, jättetrivsam träff.
Ibland åker jag ner till Holland, Harley Club Twente har varje år en träff andra helgen i juni.
Internationella i Arjeplog tycker jag var en otroligt fin träff, så jag åker gärna norröver igen.

Vi ses!

Nyheter...

04.10.2017

Julbord hos Åkeriet i Tollered den 25 november

Festen hålls i Göteborgs fräckaste och mysigaste klubblokal, (DOC´s åsikt).Kostnad för julbordet är 380:-/person. Boka senast den 28 oktober.Det finns bara plats för max. 120 personer i lokalen så skynda er att boka! Medlemskap...[more]

Category: Distrikt C

04.10.2017

Mårtengås i Simlångsdalen den 11 november

Gåsmiddag med övernattning, lördagen den 11 november kl.18.00. på Tallhöjdens Värdshus i Simlångsdalen.För den som aldrig ätit Svartsoppa finns chansen nu!Sista anmälningsdatum 10 oktober.Middagen kostar 395:- / person.Middag +...[more]

Category: Distrikt C